Ingrediencie

Na korpus:

170 g maslových sušienok

40 g kokosu

70 gorechov

cca 100-120 gmasla

Na plnku:

350 gkrémového syra Philadelphia

1plechovka kondenzovaného sladeného mlieka

6žĺtkov

180-200 mlčerstvo vytlačenej limetkovej šťavy

nastrúhaná kôra z 2 limetiek

2kopcovité lyžice hladkej múky

Na bielkovú penu:

2bielka

150 gSweetFamily kryštálového cukru

Limetkový cheesecake

- 11.01.2019 16:24  

Na korpus si pomelieme sušienky, kokos a orechy a zalejeme ich rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno 22-23 cm tortovej formy (môžete aj vystlať papierom na pečenie, ľahšie sa po upečení premiestňuje). Rúru zapneme na 160 °C. Na dno rúry uložíme stredne veľký plech naplnený studenou vodou. Na plnku si vyšľaháme krémový syr s kondenzovaným mliekom, pridáme žĺtka, limetkovú šťavu a kôru a 2 lyžice múky. Nalejeme na korpus a dáme piecť na 45-50 minút. Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a uložíme d chladničky (najlepšie cez noc).

Na druhý deň pripravíme penu - v malom hrnci necháme zovrieť vodu, v kovovej alebo sklenenej mise začneme šľahať bielka a pridáme cukor (šľaháme asi 2 minúty) a potom misku uložíme nad vriaci hrniec, ktorý medzitým vypneme. Takto šľaháme penu cca 10 minút. Po tomto čase bude hustá, lesklá, pevná. Dáme ju do ozdobného sáčku a nanesieme na vrch cheesecaku. Môžeme zapiecť pár minút v rúre alebo použijeme flambovaciu pištoľ. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články