Malinovo – jahodový tart s rozmarínom z krehkého cesta

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Fresshion

Ingrediencie

  • 2 stredné alebo jeden väčší tart
  • 260g hladkej múky
  • 30g SweetFamily Stevi cukru
  • 150ml kyslej smotany
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 2 žĺtka

Plnka:

  • 2 vetvičky rozmarínu
  • nakrájané jahody, maliny (približne 300g-400g) posypané SweetFamily trstinovým cukrom

V miske zmiešame suché ingrediencie na krehké cesto a pomaly pridáme aj mokré – zamiešame žĺtka a smotanu a vypracujeme hladké cesto. Ak sa drobí pridáme trošku smotany, ak sa lepí pridáme trošku múky. Odložíme ho do chladničky aspoň na dve hodiny.

Vychladnuté cesto vyvaľkáme na kruh. Do stredu dáme ovocie a posypeme najemno nasekaným rozmarínom a trstinovým cukrom. Cukru dáme podľa chuti ovocia – ak je sladké, netreba ho veľa. Ovocie poukladáme na cesto tak aby po obvode zostalo cca 5 cm voľných, ktoré následne preklopíme cez ovocie a dosiahneme tak, že šťava, ktorú v rúre ovocie pustí nám nevytečie, no v strede zostane ovocie odokryté. Okraje ešte potrieme vajíčkom, aby sa pekne leskli. Pečieme v rúre na 175°C, kým nie sú okraje krásne zlaté. Potom je tento jednoduchý, letný tart hotový! Podávať ho môžete aj s čerstvým ovocím alebo kyslou smotanou.

Zdieľať

Vložiť komentár