Mangové tiramisu

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

  • 100g SweetFamily kryštálového cukru
  • 250g mascarpone
  • 100ml uvarenej silnej kávy
  • 30ml mlieka
  • 25ml rumu alebo kokosového likéru
  • 1/2ČL škorice
  • 1 zrelé mango
  • 1 limetka
  • 3 vajíčka
  • okrúhle piškóty
  • kokos na ozdobenie

Najprv si pripravíme mangové pyré tak, že kúsky manga vymiešame tyčovým mixérom spolu s limetkovou šťavou a kôrou na hladký krém. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme s 50 g cukru do hustej peny. Žĺtka vyšľaháme v druhej miske so zvyškom cukru, primiešame mascarpone a škoricu. Nakoniec opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh.

Do horúcej uvarenej kávy primiešame mlieko a rum alebo likér. Pripravíme si 4 poháre a začneme vrstviť. Piškóty namočíme do kávy a naukladáme na dno pohárikov. Potom nasleduje vrstva mascarpone krému (aby sa lepšie dávkovalo, môžeme použiť potravinársky sáčok so zdobiacou alebo okrúhlou špičkou), na to nasledujú dve lyžice mangového pyré, opäť piškóty, mascarpone krém a mango pyré. Toto opakujeme aj do ostatných pohárov. Ozdobíme kokosom a skladujeme v chlade.

Zdieľať

Vložiť komentár