Ingrediencie

400 gmaslových sušienok

350 ggaštanového pyré

100 gSweetFamily práškového cukru

100 gmasla

150 ghorkej čokolády

cca 100 mlmlieka

Na polevu:

200 ghorkej čokolády

Nepečený gaštanový chlebík

AngieBakes - 01.01.2018 22:23  

Maslo a 150 g čokolády spolu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trocha vychladnúť. Sušienky pomelieme na jemno, zmiešame s práškovým cukrom.

Pridáme gaštanové pyré a rozpustenú čokoládu s maslom, rukou trocha spracujeme a pridáme toľko mlieka, aby bola hmota dobre spracovateľná (nie príliš tekutá, ani príliš suchá). Obdĺžnikovú formu na chlebík vystelieme potravinárskou fóliou a opatrne do nej rovnomerne natlačíme cesto. Uložíme na noc do chladu.

Na druhý deň chlebík opatrne vyklopíme na tanier a stiahneme fóliu. Na polevu si rozpustíme horkú čokoládu vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na vrch vychladnutého chlebíka. Môžeme ešte ozdobiť nastrúhanou čokoládou.

 

Komentáre

 
 

Podobné články