Ingrediencie

3vajíčka

170 gSweetFamily hrubého kryštálového cukru

5 PLrastlinného oleja

75 gmletých orechov

100 ghladkej múky

20 gkakaa

2 ČLprášku do pečiva

Krém:

350 mlmlieka

1vanilkový puding

3žĺtka

4 PLSweetFamily hrubého kryštálového cukru

200 gmasla

250 mlsmotany na šľahanie

1 PLpráškového cukru

Čokoládové hobliny

Marhuľový lekvár

Orechová tortička s vanilkovým krémom

Recepty Stvory z kuchyne - 11.01.2019 14:26  

Ako prvé si pripravíme krém, ktorý si necháme zachladiť. Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru si začneme pripravovať puding. Keď je zmes horúca, ale nie vriaca, prilejeme ju k rozšľahaným 3 žĺtkom za stáleho miešania. Zmes aj s vajíčkami vrátime na sporák a varíme puding do úplného zhustnutia. Do teplého pudingu pridáme maslo, ktoré sa v pudingu roztopí. Krém necháme vychladnúť a potom následne vložíme do chladničky.

Pripravíme si korpus. Vyšľaháme si vajíčka s cukrom do penista. Vmiešame olej. V samostatnej miske si zmiešame múku, mleté orechy, kakao a prášok do pečiva. Múčnu zmes pomaly primiešame do vajíčkovej zmesi. Cesto vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 20 cm a pečieme pri teplote 160 °C cca 40 minút alebo pokiaľ korpus nebude upečený a na špajdľu zapichnutú do cesta sa nebude lepiť cesto. Keď korpus vychladne, zarežeme ho dorovna a rozdelíme na dve časti. Prvý korpus vložíme na dno formy, potrieme lekvárom a natrieme krémom. Položíme navrch ďalší korpus, znova potrieme lekvárom a vanilkovým krémom. Na záver natrieme šľahačku, ktorú si pripravíme vyšľahaním smotany a práškového cukru.

Posypeme čokoládovými hoblinami a necháme zachladiť.

 

Komentáre

 
 

Podobné články