Ingrediencie

Na cesto:

200 ghladkej múky

50 gmletých orechov

85 gSweetFamily práškového cukru

100 gstudeného masla

1vajíčko

Na krém:

500 mlmlieka

50 gkukuričného škrobu

120 gSweetFamily kryštálového cukru

3žĺtka

šťava z 2 citrónov

150 gsmotany na šľahanie (voliteľné)

ovocie na ozdobu

Orechové tartaletky s citrónovým krémom

AngieBakes - 03.01.2019 15:26  

Najprv si pripravíme krém. Do hrnca nalejeme mlieko, kukuričný škrob, cukor a žĺtka a metličkou poriadne premiešame, aby neboli hrudky. Na strednom ohni varíme pri stálom miešaní, až kým nezhustne, potom primiešame aj citrónovú šťavu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samotný krém takto chutí skvele, ale ak chcete, do krému môžete primiešať aj 150 g do tuha vyšľahanej smotany, tak bude jemnejší.

Na cesto si v mise rozmrvíme múku s maslom nakrájaným na malé kocky. Potom pridáme mleté orechy, práškový cukor a nakoniec vajíčko a vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktorými vystelieme formu na tartaletky (cca 10-12 cm). Formičky netreba vymazať ani vysypať maslom. Papier na pečenie rozstriháme na malé štvorce a uložíme ich na cesto, ktoré potom zaťažíme napr. suchými strukovinami a dáme takto piecť pri 180°C na 15 minút, po uplynutí tohto času strukoviny aj papier odstránime a pečieme ešte cca 5 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Naplníme krémom

 

Komentáre

 
 

Podobné články