Ingrediencie

Ingrediencie na cca 6 porcií:

250 mlsmotany na šľahanie

500 ggrécky jogurt

60 gSweetFamily krupicový cukor

1 ČLvanilková esencia (ak máte doma vanilkový lusk, použite ten)

5plátkov želatíny

q Coulis: cca 150 g;čučoriedok 1 PL;SweetFamily krupicový cukor 1 ČL;kukuričný škrob cca 100 g;rozdrvených keksíkov na ozdobu černice, čučoriedky na ozdobu

Panna Cotta

AngieBakes - 11.01.2019 08:55  

Najprv si v menšom hrnci zohrejeme smotanu a pridáme cukor, miešame kým sa nerozpustí. Smotanu iba zohrievame. Pridáme vanilkovú esenciu. Do iného hrnca dáme plátky želatíny a zalejeme vodou, aby nabobnali. Asi o 10 minút želatínu začneme na sporáku zohrievať a rozpúšťame.  Želatínu primiešame k smotane a ešte poriadne miešame. Môžeme stále zohrievať na miernom plameni, avšak pozor aby sa nám zmes nezačala variť.

Zmes necháme trochu vychladnúť a úplne nakoniec primiešame postupne grécky jogurt. Vymiešame dohladka. Zmes rozdelíme do 6 menších sklených formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do ďalšieho rána. Panna cottu môžeme posypať rozdrvenými keksíkmi a preliať čučoriedkovou omáčkou. Čučoriedkovú omáčku si pripravíme tak, že čučoriedky s trochou vody a lyžicou cukru zohrievame na miernom ohni a stále miešame, až kým poriadne nepustia šťavu a cukor sa nerozpustí (cca 5-8 minút). Škrob rozmiešame v malom množstve vody a pridáme k čučoriedkovej zmesi. Necháme ešte chvíľu povariť  a stále miešame, kým nám zmes nezhustne. Necháme trošku vychladnúť a potom zmesou prelejeme panna cottu.

Do pohárikov si môžeme ešte pridať ovocie podľa chuti.

 

Komentáre

 
 

Podobné články