Ingrediencie

Na cesto:

310 ghladkej múky

250 ghrubého kryštálového cukru

1prášok do pečiva

2vajíčka

250 gkyslej smotany

370 mlmlieka

1 ČLdrvenej vanilky

115 gmasla

110 gorechov

1 PLškorice

100 ghnedého cukru

2 PLmasla

2 PLhladkej múky

Poleva:

80 mlBaileys likéru alebo iného krémového likéru

2-3 PLpráškového cukru

Prekladaný orechový koláčik s likérom

Recepty Stvory z kuchyne - 11.01.2019 14:20  

V jednej miske si zmiešame 310 g múky, 250 g cukru a prášok do pečiva. V druhej miske ručne rozšľaháme vajíčka, primiešame smotanu, mlieko, drvenú vanilku a roztopené maslo. Túto tekutú zmes primiešame k sypkej zmesi a odložíme bokom. Orechy si nasekáme na drobno a zmiešame so škoricou a hnedým cukrom. Malý plech si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme 1/3 cesta a posypeme 1/3 orechovej posýpky. Nalejeme ďalšiu tretinu cesta a znova posypeme tretinou orechovej posýpky, nalejeme poslednú tretinu cesta.

K zvyšku orechovej zmesi pridáme 2 PL studeného masla a 2 PL hladkej múky a rozdrobíme na mrveničku. Posypeme koláčik a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 40-45 minút. Hotový koláčik popicháme a polejeme zmesou likéru a práškového cukru. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články