Prekladaný orechový koláčik s likérom

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Stvory z kuchyne

Ingrediencie

Na cesto:

  • 310g hladkej múky
  • 250g hrubého kryštálového cukru
  • 250g kyslej smotany
  • 115g masla
  • 110g orechov
  • 100g hnedého cukru
  • 370ml mlieka
  • 1PL škorice
  • 2PL masla
  • 2PL hladkej múky
  • 1ČL drvenej vanilky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vajíčka

Poleva:

  • 80ml Baileys likéru alebo iného krémového likéru
  • 2-3PL práškového cukru

V jednej miske si zmiešame 310 g múky, 250 g cukru a prášok do pečiva. V druhej miske ručne rozšľaháme vajíčka, primiešame smotanu, mlieko, drvenú vanilku a roztopené maslo. Túto tekutú zmes primiešame k sypkej zmesi a odložíme bokom. Orechy si nasekáme na drobno a zmiešame so škoricou a hnedým cukrom. Malý plech si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme 1/3 cesta a posypeme 1/3 orechovej posýpky. Nalejeme ďalšiu tretinu cesta a znova posypeme tretinou orechovej posýpky, nalejeme poslednú tretinu cesta.

K zvyšku orechovej zmesi pridáme 2 PL studeného masla a 2 PL hladkej múky a rozdrobíme na mrveničku. Posypeme koláčik a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 40-45 minút. Hotový koláčik popicháme a polejeme zmesou likéru a práškového cukru. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár