Ingrediencie

lístkové cesto

250gjemného tvarohu

kôra z jedného citróna

4 PLSweetFamily práškového cukru

trstinový cukor

vajíčko na potretie

asi 5 menších marhúľ

Raňajkové pletenky z lístkového cesta s marhuľami a tvarohom

Recepty Fresshion - 10.01.2019 16:03  

Tvaroh zmiešame s cukrom  a citrónovou kôrou. Môžete pridať aj trošku rozmarínu alebo škorice. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto si otočíme na výšku a po oboch stranách narežeme rovnaký počet pásikov - akoby “strapcov". Stred cesta zostane nenarezaný, tak aby sa naň dal natrieť pripravený tvaroh a naukladať očistené marhule. Keď naplníme stred cesta - potrieme tvarohom a naukladáme marhule, posypeme ich ešte trstinovým cukrom (podľa toho, aké sladké sú marhule), na vrchnej a spodnej strane cesto zahneme aby v rúre plnka nevytekala.

Potom postupne prekladáme pásiky cez seba - striedame pravú a ľavú stranu a uzatvoríme tak pletenku z vrchnej strany. Potrieme vajíčkom a opäť posypeme trstinovým cukrom, ktorý v rúre krásne skaramelizuje. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút, kým nie sú pletenky na vrchu zlatej farby.

Najlepšie chutia ešte teplé !

 

Komentáre

 
 

Podobné články