60 min

Ingrediencie

Na cesto:

200 ghladkej múky

3vajíčka

150 gSweetFamily hnedého cukru

250 gtekvicového pyré

1lyžička mletej škorice

štipka soli

Na plnku:

250 gmascarpone

50 gmasla

120 gSweetFamily práškového cukru

Na slaný karamel:

200 gSweetFamily kryštálového cukru

80 gmasla

120 mlsmotany na šľahanie izbovej teploty

1lyžička morskej soli

Tekvicová roláda s mascarpone krémom

- 11.01.2019 16:02  

Najprv si pripravíme karamel. V nepriľnavom hrnci alebo panvici si na strednej teplote rozpustíme cukor. Keď už získa zlato-hnedú farbu, za stáleho miešania pridáme maslo a miešame, až kým sa nerozpustí. Opatrne prilejeme aj smotanu za stáleho miešania a minútku prevaríme. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Karamel nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme v chladničke.

Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie. V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, pridáme tekvicové pyré, škoricu a štipku soli. Napokon primiešame aj múku. Cesto nalejeme na pripravený plech a uhladíme. Dáme piecť na cca 15 minút. Po upečení necháme 3 minúty vychladnúť a potom pomocou kuchynskej utierky spolu s papierom na pečenie cesto opatrne zrolujeme. Necháme úplne vychladnúť.

Na plnku si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a pridáme mascarpone. Vychladnuté cesto opatrne odrolujeme a popritom z neho odstránime papier na pečenie. Naplníme krémom a opäť zrolujeme. Uložíme na hodinu do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a polejeme karamelom. Z tejto dávky vyjde cca 10-12 kusov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články