Ingrediencie

na cca. 5 malých alebo jednu veľkú tortu

Na cesto:

150 ghladkej múky

75 gSweetFamily Stevi cukru (prípadne 150 g klasického alebo trstinového SweetFamily cukru)

75 golivového oleja

200 gtekvicového pyré

2vajcia

2 ČLkakaa

2 ČLprášku do pečiva

Na krém:

250 gmascarpone (dá sa nahradiť napr. jemným tvarohom)

4-5 PLSweetFamily práškového cukru

štipka škorice

Na ozdobu:

fondán alebo marcipán

potravinárske farbivo

klinčeky

Tekvicové minitortičky s kakaom

Recepty Fresshion - 10.01.2019 12:15  

Vyšľaháme si vajcia s cukrom, pridáme olej, tekvicové pyré a do tejto tekutej zmesi postupne zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov zhruba 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a zdobíme krémom, na ktorý vyšľaháme mascarpone s cukrom a so škoricou. Ak chceme, môžeme ho zafarbiť potravinárskym farbivom. Na záver ozdobíme fondánovými tekvičkami!

Ako si pripravíme tekvicové pyré? Tekvicové pyré si pripravíme tak, že tekvicu (dá sa použiť napr. hokkaido, maslová či halloweenska) rozkrojíme, zbavíme vláknitého stredu, nakrájame na menšie (cca 15 – 20 cm) kúsky, ktoré poukladáme na plech šupkou hore. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 45 minút. Tekvica je upečená, ak do nej pichneme vidličkou a tá hladko prejde. Necháme ju mierne vychladnúť, zbavíme šupky, pokrájame na malé kúsky a rozmixujeme do hladka. V prípade potreby pyré rozriedime trochou vody.

 

Komentáre

 
 

Podobné články