Brownies (recept Sladkej babky)

Všade samá čokoláda…, aj tak by sa dali popísať koláčiky brownies. Lucia dostala na túto „mňamku“ veľkú chuť a aj keď naša Sladká babka doteraz brownies nerobila, s chuťou sa pustili do pečenia. Roztopiť čokoládu, nalámať čokoládu, zamiešať čokoládu…aj takto vyzerá „náš“ recept. Presný postup uvidíte nižšie.

Postup prípravy si môžete vytlačiť po prekliku sem.

Ak recept vyskúšate, pochváľte sa s výsledkom na našom Facebooku alebo Instagrame.

Na prípravu brownies budeme potrebovať: plech na pečenie s rozmermi cca 40 cm x 36 cm, 300 g 70% horkej čokolády (250 g rozpustíme, 50 g nalámeme), 3 PL lyžice masla, 3 PL lyžice veľmi silného espressa, 2 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL lyžičky soli, 1 hrnček hnedého cukru, 3 vajíčka izbovej teploty, 1 vrchovatá PL hladkej múky, hrsť nasekaných vlašských orechov, hrsť nasekanách lieskových orechov

Návod na prípravu brownies: Vo vodnom kúpeli si roztopíme 250 gramov čokolády, pridáme do nej 3 PL masla a primiešame kávu. Vyšľaháme si vajcia a pridáme k nim vymiešaný cukor s vanilkovým extraktom a soľou. K vaječnej zmesi pridáme roztopenú čokoládu a primiešame múku, nasekané orechy a nalámané kúsky čokolády. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 40 minút na 160 °C. Po vytiahnutí z rúry necháme brownies dôkladne vychladnúť a nakrájame na malé kocky.

Zdieľať

Vložiť komentár