Čerstvé ovocie dokáže potešiť nielen oči, ale aj maškrtné jazýčky. A výborná pavlovova torta je ako stvorená na to, aby sme ju obsypali čerstvým ovocím podľa ľubovôle. Sladká babka a Lucia si vybrali jahody a čučoriedky, ale ak vám v záhrade rastú napríklad ríbezle alebo černice, šup s nimi na pavlovovu tortu. Uvidíte, bude to pochúťka.
Postup prípravy si môžete vytlačiť po prekliku sem.
Ak recept vyskúšate, pochváľte sa s výsledkom na našom Facebooku alebo Instagrame.
Na prípravu pavlovovej torty budeme potrebovať: 6 bielkov, štipku soli, 300 g práškového cukru , 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL smotanovo – vanilkového pudingu , 300 ml 33% smotany na šľahanie, 2 šľahačkové stužovače, 150 g mascarpone , 2 vanilkové cukry , čučoriedky / maliny / jahody podľa potreby, 2 PL kryštálového cukru
Návod na prípravu pavlovovej torty: Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s práškovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do smotanového pudingu primiešame citrónovú šťavu, hmotu pridáme k snehu a opäť šľaháme. Sneh navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru torty s priemerom 20 centimetrov a dáme do rúry. Sušíme najskôr pri 150 °C približne hodinu, potom pri 100 °C ďalšiu pol hodinu. Po vypnutí rúry necháme tortu v rúre ešte odstáť 1 hodinu. Rúru neotvárame, aby nám torta nepadla.
Zo smotany na šľahanie so stužovačom vyšľaháme šľahačku. Mascarpone si vo vedľajšej miske zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a primiešame k vyšľahanej šľahačke Hmotu navrstvíme na upečený korpus a ozdobíme ovocím.
Zdieľať