Snehovo-oriešková roláda (recept Sladkej babky)

- 15.04.2019 00:00

Veľa snehu na Veľkú noc je super. Ak sa nachádza v chutnej snehovo-orieškovej roláde. Tento recept si pre vás pripravili naša Lucia a Sladká babka. Je to jednoduchý, ale chutný koláč, ktorým potešíte rodinu aj šibačov. Najdôležitejším prvkom receptu je príprava kvalitného cesta z bielkov. Ako sa Lucia popasuje s prípravou rolády? Veď uvidíte v našom videu. Ak si chcete recept vytlačiť alebo ho zdieľať,  kliknite sem.

Ak tento recept vyskúšate, pochváľte sa s výsledkom na našom Facebooku alebo Instagrame.

Potrebujeme: plech na pečenie s rozmermi cca 40 cm x 36 cm; 250 g ricotty alebo nátierkového masla bez príchute, 200 g čokolády na varenie, 150 g kryštálového cukru,100 g nasekaných vlašských orechov, 150 ml 33% smotany na šľahanie, 2 PL masla, 2 PL mlieka, 1 PL zemiakového škrobu, 2 PL práškového cukru, 4 bielky, 1 vanilkový cukor
 

Návod na prípravu snehovo-orieškovej rolády: Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky s kryštálovým a vanilkovým cukrom šľaháme a postupne pridávame zemiakový škrob. Vyšľahaný sneh vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme po celom plechu. Snehovú vrstvu posypeme nasekanými vlašskými orechmi a 15-20 minút pečieme na 180°C. Hotovú snehovú vrstvu prikryjeme papierom na pečenie a vyklopíme ju von z plechu. Nad parou si rozpustíme 200 g čokolády na varenie. Do rozpustenej vlažnej čokolády vmiešame 2 PL mlieka a 2 PL masla. Upečené cesto potrieme čokoládou. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme ricottu a vymixovanú hmotu rozotrieme na čokoládovú vrstvu. Pomocou papiera na pečenie cesto zvinieme do rolády a dáme vychladiť do chladničky.

 

Komentáre