Výborne sa hodia na ráno, spolu s kávou alebo aj bez nej. Hovoríme o vafliach, ktoré si získali u milovníkov sladkých raňajok veľkú obľubu. Lucia dostala na ne chuť a spolu s našou Sladkou babkou sa pustili do ich prípravy. Ako sa robí cesto? A čím vafle dochutiť? To všetko vám ukážu Sladká babka a Lucia v „raňajkovom“ recepte „Vafle s jogurtom a jahodami“.
P.S.: Ak ste zaspali a nestihli ste si pripraviť vafle na raňajky, pokojne si ich dajte na obed:-).
Postup prípravy si môžete vytlačiť po prekliku sem.
Ak recept vyskúšate, pochváľte sa s výsledkom na našom Facebooku alebo Instagrame.
Na prípravu vaflí budeme potrebovať: suroviny na cesto: 220 g polohrubej múky; 300 ml mlieka; 2 PL SweetFamily trstinového cukru; 2 PL masla; 1 prášok do pečiva; 2 vajcia; olej; štipka soli; suroviny na jahodovú omáčku: 500 g jahôd; 100 g trstinového cukru; šťava z ½ pomaranča; suroviny do jogurtu: 500 ml bieleho jogurtu (grécky); ½ PL SweetFamily trstinového cukru; nastrúhaná kôra z pomaranča
Návod na prípravu vaflí: Jahody umyjeme a pripravíme do misky. V menšom hrnci skaramelizujeme cukor, potom do neho pridáme jahody a pomarančovú šťavu z jednej polovice pomaranča. Zmes privedieme do varu a varíme dve minúty. Následne varíme na čo najmenšom plameni, kým pomarančová šťava nezhustne.
Na cesto si v miske zmiešame múku, prášok do pečiva, trstinový cukor a štipku soli. V mlieku medzitým rozšľaháme vajcia a maslo, zmes vylejeme do suchej múčnej zmesi a všetko dohromady zapracujeme mixérom tak, aby vzniklo hladké cesto. Keď ho máme, môžeme ho nechať dvadsať minút odpočívať. Po dvadsiatich minútach zahrejeme vafľovač, namažeme ho olejom, alebo maslom (ak nemáme olej). Cesto vylejeme na vafľovač a pečieme dozlatista.
Zdieľať