Ingrediencie

100 g masla

3 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček SweetFamily trstinového cukru

1 hrnček kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

2 lyžičky sódy bikarbóny

4 stredné (úplne zrelé – čím viac, tým lepšie) banány

2 vajcia

Na karamel:

skaramelizované kondenzované mlieko (asi také 3 veľké lyžice)

trochu mlieka / smotany na zriedenie

Banánová bábovka

Recepty Fresshion - 10.01.2019 12:57  

Banánová bábovka

 

Najskôr si vyšľaháme maslo, ktoré vopred vyberieme z chladničky, aby malo izbovú teplotu, s cukrom, po jednom do neho zašľaháme vajcia a pridáme rozmixované banány (ak sa vám nechce mixovať, stačí ich popučiť vidličkou). Do múky pridáme sódu bikarbónu a polovicu jej množstva vmiešame do tekutej zmesi. Potom pridáme smotanu / jogurt, nakoniec druhú polovicu múky a vymiešame hladké cesto.

 

To nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v trúbe vyhriatej na 170 stupňov asi 50 minút. Bábovka je upečená, keď chytí peknú zlatohnedú farbu a špajdľa zostane po zapichnutí čistá. Po vychladnutí ju polejeme karamelom, na ktorý iba zohrejeme karamelové salko s trochou mlieka a podávame! Mňam! 

 

Komentáre

 
 

Podobné články