100 min

Ingrediencie

Forma: tortová forma s priemerom 22 cm

Na cesto:

250 g maslových sušienok

100 g rozpusteného masla

Na plnku:

250 g mascarpone

380 g krémového syra Philadelphia

160 g SweetFamily kryštálového cukru

3 vajíčka

nastrúhaná kôra z dvoch citrónov

šťava z polovice citróna

Na malinovú vrstvu:

300 g čerstvých malín + na ozdobu

3 PL SweetFamily práškového cukru

2 PL citrónovej šťavy

5 plátkov želatíny

Cheesecake s malinovou vrstvou

- 11.01.2019 15:02  

Cheesecake s malinovou vrstvou

 

Rúru zapneme na 180 stupňov. Sušienky pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno formy, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút a potom vyberieme z rúry. Na plnku si vyšľaháme mascarpone s krémovým syrom a kryštálovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu a nakoniec po jednom zľahka zašľaháme aj vajíčka. Krém nanesieme na predpečený korpus a dáme piecť pri 170 stupňov na 55-60 minút. Na dno rúry uložíme plech s horúcou vodou, aby sa cheesecake nevysušil. V polovici pečenia prikryjeme vrch alobalom.

 

Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na malinovú vrstvu si pripravíme želatínu podľa návodu. Maliny s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame tyčovým mixérom na pyré. Želatínu si zohrejeme, a keď je teplá, prilejeme do malinového pyré a prešľaháme. Nalejeme na vrch cheesecaku a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním prejdeme po okrajoch formy nožom namočeným do horúcej vody a uvoľníme cheesecake z formy. Ozdobíme malinami.

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články