Vajíčka vyšľahajte ručným mixérom dopenista (približne 3 minúty). Pridajte cukor a vanilkový cukor. Šľahajte ďalšie 3 minúty, kým sa nezačnú v mase tvoriť bublinky. Pridajte múku a premiešajte. Vylejte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre pri teplote 180 °C. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.
Cesto po vychladnutí rozmrvte. Pridajte k nemu nastrúhanú kôru z umytého citróna, mascarpone a citrónový džem a celú masu jemne premiešajte (ak je cesto príliš drobivé, pridajte džem, musí sa však dobre tvarovať). Z cesta vymodelujte vajíčka a napichnite ich na špajdle. Takto vymodelované vajíčka nechajte chvíľu odstáť na chladnom mieste.
Z práškového cukru a citrónovej šťavy vypracujte polevu, do ktorej namáčajte vajíčka na špajdli. Môžete dekorovať rôznymi jedlými ozdôbkami. Ak chcete mať vajíčka farebné, môžete pridať do polevy potravinárske farbivo.