Ingrediencie

200g polohrubej múky

150g SweetFamily kryštálového cukru

100g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených, prípadne iné drobné ovocie: ríbezle, maliny, černice…)

50g masla

150ml mlieka

2 čl prášku do pečiva

1/2 čl soli

1 vajce

smotanu na šľahanie

kúsky čokolády

Čučoriedkové kapkejky so šľahačkou

Recepty Fresshion - 10.01.2019 07:55  

Čučoriedkové kapkejky so šľahačkou

 

V jednej miske zmiešame rozšľahané vajce s mliekom a roztopeným maslom, pridáme všetky sypké ingrediencie (dopredu si zmiešame cukor, soľ a múku s kypriacim práškom) a vypracujeme stredne husté cesto, do ktorého nasypeme ovocie. Mafinový plech vyložený papierovými košíčkami plníme zhruba do 2/3 a do stredu každého vložíme kúsok čokolády.

 

Pečieme na 170 stupňov zhruba 20 minút, no priebežne to kontrolujeme. Kapkejky sú hotové ak sú na povrchu zlaté a vnútri upečené (čo zistíme špajdľou). Po vychladnutí ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ihneď podávame.

 

Komentáre

 
 

Podobné články