Ingrediencie

250 g sladené gaštanové pyré

100 g masla

120 g kvalitnej čokolády

50 g SweetFamily krupicový cukor

60 g hladkej múky

1/2 ČL prášok do pečiva

3 veľké vajcia

štipka soli

Krém:

120 g krémový syr

150 g mascarpone

2 PL SweetFamily práškového cukru (prípadne viac podľa chuti)

čoko hobliny a lieskovce na ozdobu

Gaštanová torta s mascarpone krémom

Recept The story of a cake - 11.01.2019 08:49  

Gaštanová torta s mascarpone krémom

 

Najprv si v miske nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť. Žĺtky poriadne vyšľaháme s cukrom a  potom postupne pridávame čokoládovú zmes. Ďalej šľaháme.  Pridávame po kúskoch nakrájané pyré a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva s štipkou soli. Na záver stierkou primiešame opatrne samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy o veľkosti 22 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry  pri 180 stupňoch približne na 30 minút. Cesto by sa nemalo príliš vysušiť. Je to skôr typ brownies koláča.

 

Ak chcete koláčik o trošku vyšší, pečte v 20 cm forme. Na krém si stačí vyšľahať mascarpone s krémovým syrom a s cukrom. Ak je krém trošku redší, vložíme ho na 30 minút do chladničky. Krémom potrieme vychladnutý koláčik a ozdobíme čoko hoblinami a orieškami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články