Ingrediencie

100 gmasla

120 gkvalitnej čokolády

50 gSweetFamily krupicový cukor

3veľké vajcia

250 gsladené gaštanové pyré

60 ghladkej múky

1/2 ČLprášok do pečiva

štipka soli

Krém:

120 gkrémový syr

150 gmascarpone

2 PLSweetFamily práškového cukru (prípadne viac podľa chuti)

čoko hobliny a lieskovce na ozdobu

Gaštanová torta s mascarpone krémom

Recept The story of a cake - 11.01.2019 08:49  

Najprv si v miske nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť. Žĺtky poriadne vyšľaháme s cukrom a  potom postupne pridávame čokoládovú zmes. Ďalej šľaháme.  Pridávame po kúskoch nakrájané pyré a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva s štipkou soli. Na záver stierkou primiešame opatrne samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy o veľkosti 22 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry  pri 180 stupňoch približne na 30 minút. Cesto by sa nemalo príliš vysušiť. Je to skôr typ brownies koláča.

Ak chcete koláčik o trošku vyšší, pečte v 20 cm forme. Na krém si stačí vyšľahať mascarpone s krémovým syrom a s cukrom. Ak je krém trošku redší, vložíme ho na 30 minút do chladničky. Krémom potrieme vychladnutý koláčik a ozdobíme čoko hoblinami a orieškami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články