Najprv si v miske nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť. Žĺtky poriadne vyšľaháme s cukrom a potom postupne pridávame čokoládovú zmes. Ďalej šľaháme. Pridávame po kúskoch nakrájané pyré a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva s štipkou soli. Na záver stierkou primiešame opatrne samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy o veľkosti 22 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch približne na 30 minút. Cesto by sa nemalo príliš vysušiť. Je to skôr typ brownies koláča.
Ak chcete koláčik o trošku vyšší, pečte v 20 cm forme. Na krém si stačí vyšľahať mascarpone s krémovým syrom a s cukrom. Ak je krém trošku redší, vložíme ho na 30 minút do chladničky. Krémom potrieme vychladnutý koláčik a ozdobíme čoko hoblinami a orieškami.