Ingrediencie

Na cesto:

350 g hladkej múky

150 g masla

80 g SweetFamily práškového cukru

1 PL kypriaceho prášku

1 PL bieleho jogurtu

4 žĺtka

Na jablkovú vrstvu:

1 kg jabĺk

5 PL SweetFamily kryštálového cukru

3 PL strúhanky

2 ČL škorice

šťava z polovice limetky

Na kokosovú vrstvu:

150 g SweetFamily práškového cukru

130 g strúhaného kokosu

4 bielka

Jablkovo-kokosový mrveničkový koláč

AngieBakes - 10.01.2019 17:07  

Jablkovo-kokosový mrveničkový koláč

 

Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme rukou a rozdelíme na 1/3 a 2/3. Zabalíme do potravinárskej fólie a menšiu časť uložíme do mrazničky a väčšiu časť do chladničky. Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. V hrnci podusíme spolu s cukrom, škoricou a limetkovou šťavou. Necháme úplne vychladnúť (prebytočnú šťavu zlejeme). Bielka začneme šľahať a postupne primiešavame po menších dávkach práškový cukor až kým nevznikne hustá lesklá pena, do ktorej opatrne lopatkou primiešame kokos. Väčšiu časť cesta natlačíme do 26 cm koláčovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Posypeme strúhankou a vidličkou poprepichujeme.  

 

Nalejeme naň jablkovú vrstvu, zarovnáme a na to vylejeme kokosovú penu, ktorú taktiež rovnomerne uhladíme. Zbytok cesta z mrazničky nastrúhame na vrch koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C na 35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a potom krájame. Z tohto koláčika vyjde cca 8 porcií. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články