Jahodové tartaletky

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

Na cesto:

  • 200g hladkej múky
  • 100g masla
  • 50g SweetFamily práškového cukru
  • 1 žĺtok

Na plnku:

  • 400g jahôd
  • 150g SweetFamily trstinového cukru
  • 3PL kukuričného škrobu
  • šťava z polovice citróna

Na cesto spracujeme rukou v mise múku, maslo, práškový cukor a žĺtok na pevné cesto a uložíme ho na pol hodinu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. 300 g jahôd umyjeme a nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s cukrom a citrónovou šťavou a keď začne vrieť, pridáme kukuričný škrob a miešame, až kým sa nám hmota mierne nezahustí. Odstavíme z ohňa.

Zbytok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a vystelieme nimi formičky na tartaletky. Do každej dáme do 3/4 plnku a na ňu ešte naukladáme nakrájané jahody. Cesto, ktoré nám ostalo vyvaľkáme a nakrájame na tenké prúžky. Tie naukladáme na vrch tartaletiek. Dáme piecť na 200°C cca 30 minút. Pred podávaním ešte posypeme práškovým cukrom. Z tohto množstva vyjde 6 kusov.

Zdieľať

Vložiť komentár