Ingrediencie

Na cesto:

450 g hladkej múky

50 g SweetFamily kryštálového cukru

20 g droždia

75 g rozpusteného masla

200 ml mlieka

1 vajíčko

Na plnku:

500 ml mlieka

3 PL SweetFamily Retro kryštálového cukru

1,5 balíka vanilkového pudingového prášku

Na potretie:

1 vajíčko

Na vrch koláča:

2 PL SweetFamily práškového cukru

1 PL vody

2 PL kokosu

2 PL SweetFamily Retro kryštálového cukru

Kysnuté buchty s vanilkovým pudingom

AngieBakes - 11.01.2019 10:40  

Kysnuté buchty s vanilkovým pudingom

 

Droždie rozmrvíme v 100 ml vlažného mlieka zmiešaného s lyžicou cukru a necháme kysnúť. Do misy preosejeme múku so zbytkom cukru, pridáme rozpustené maslo, vajíčko, zbytok mlieka a napokon kvások. Miesime rukou alebo mixérom, až kým nevznikne hladké cesto, ktoré sa odlepuje od dna misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.

 

Medzitým si pripravíme vanilkový puding. V 100 ml mlieka metličkou vymiešame pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom dáme variť. Keď už je horúce, prilievame pudingový prášok s mliekom a za stáleho miešania  varíme, až kým nezhustne. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.

 

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prepracujeme rukou a rozdelíme na 12 rovnakých častí. Z každej časti vytvarujeme bochníček, uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu prstom urobíme dieru. Toto opakujeme aj zo zvyšnými bochníkmi, ukladáme ich ďalej od seba. Puding vložíme do zdobiaceho sáčku s okrúhlou špičkou a do každej diery na bochníčkoch vtlačíme malý kopček. Buchty necháme ešte 30 minút kysnúť na plechu.

 

Rúru zapneme na 200 stupňov. Každú buchtu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na cca 15-20 minút. Po upečení vrch každej ešte horúcej buchty potrieme vodou zmiešanou s práškovým cukrom a posypeme zmesou kokosu a kryštálového cukru. Z tejto dávky vyjde 12 kusov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články