Makové linecké srdiečka

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 280g hladkej múky
  • 100g SweetFamily práškového cukru
  • 100g mletého maku
  • 220g zmäknutého masla
  • 2 žĺtky
  • pikantnejší lekvár na zlepovanie
  • štipka škorice

Postup

Všetky suroviny v miske zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky. Cesto vyberieme, rozdelíme na 2 časti a samostatne ich postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske.

Vykrajujeme srdiečka alebo aj iné tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Srdiečka postupne pečieme pri teplote 180 °C krátko, cca 8-10 minút.

Srdiečka vyberieme a keď vychladnú, lepíme ich lekvárom.

Zdieľať

Vložiť komentár