Ingrediencie

200 g zemiakov

1 vajce

hrubá múka podľa potreby

mak

práškový cukor SweetFamily

maslo

soľ

strúhanka

Makové šúľance (recept Sladkej babky)

- 07.02.2019 12:36  

Makové šúľance (recept Sladkej babky)

 

Zemiaky v šupke si uvaríme, ošúpeme a pretlačíme. Roztlačené zemiaky si prichystáme na pomúčenú dosku a zmiešame s vajíčkom. Vajíčko aj múku zapracujeme do zemiakov a vytvarujeme si cesto do šulca. Cesto si rozdelíme na menšie časti a rukami z neho vyvaľkáme tenší šúľanec. Nožíkom cesto rozkrájame na šúľance a dáme variť do osolenej vriacej vody. Zatiaľ si zmiešame mak
s práškovým cukrom a opražíme strúhanku. Šúľance scedíme a podávame podľa chuti – s makom alebo strúhankou. Pre doladenie chuti zalejeme roztopeným maslom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články