30 min

Ingrediencie

Na korpus:

220 g detských piškót

100 g rozpusteného masla

Na plnku:

500 g mascarpone

370 g bieleho jogurtu

1/2 lyžičky vanilkovej arómy

6 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru

1 balík želatínového stužovača za studena

Na želé:

400 g jahôd

20 g práškovej želatíny

5 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru

Nepečená torta s mascarpone a jahodovým želé

AngieBakes - 03.01.2019 14:46  

Nepečená torta s mascarpone

 

Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy. Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky. Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.

 

Komentáre

 
 

Podobné články