Nepečená torta s mascarpone a jahodovým želé

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Na korpus:

  • 220g detských piškót
  • 100g rozpusteného masla

Na plnku:

  • 500g mascarpone
  • 370g bieleho jogurtu
  • 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 6 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru
  • 1 balík želatínového stužovača za studena

Na želé:

  • 400g jahôd
  • 20g práškovej želatíny
  • 5 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru

Postup

Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy. Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky. Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.

Zdieľať

Vložiť komentár