Panna Cotta

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

  • Ingrediencie na cca 6 porcií:
  • 500g grécky jogurt
  • 60g SweetFamily krupicového cukru
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 1ČL vanilkovej esencie (ak máte doma vanilkový lusk, použite ten)
  • 5 plátkov želatíny

Coulis:

  • 150g čučoriedok
  • 100g rozdrvených keksíkov na ozdobu
  • 1PL SweetFamily krupicový cukor
  • 1ČL kukuričný škrob
  • černice a čučoriedky na ozdobu

Najprv si v menšom hrnci zohrejeme smotanu a pridáme cukor, miešame kým sa nerozpustí. Smotanu iba zohrievame. Pridáme vanilkovú esenciu. Do iného hrnca dáme plátky želatíny a zalejeme vodou, aby nabobnali. Asi o 10 minút želatínu začneme na sporáku zohrievať a rozpúšťame. Želatínu primiešame k smotane a ešte poriadne miešame. Môžeme stále zohrievať na miernom plameni, avšak pozor aby sa nám zmes nezačala variť.

Zmes necháme trochu vychladnúť a úplne nakoniec primiešame postupne grécky jogurt. Vymiešame dohladka. Zmes rozdelíme do 6 menších sklených formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do ďalšieho rána. Panna cottu môžeme posypať rozdrvenými keksíkmi a preliať čučoriedkovou omáčkou. Čučoriedkovú omáčku si pripravíme tak, že čučoriedky s trochou vody a lyžicou cukru zohrievame na miernom ohni a stále miešame, až kým poriadne nepustia šťavu a cukor sa nerozpustí (cca 5-8 minút). Škrob rozmiešame v malom množstve vody a pridáme k čučoriedkovej zmesi. Necháme ešte chvíľu povariť a stále miešame, kým nám zmes nezhustne. Necháme trošku vychladnúť a potom zmesou prelejeme panna cottu.

Do pohárikov si môžeme ešte pridať ovocie podľa chuti.

Zdieľať

Vložiť komentár