Ingrediencie

500 g hladkej múky

10 ml oleja

35 ml mlieka (vody)

1 PL kryštálového cukru

1 vajce na potretie

1/2 kocky droždia

soľ

škoricový cukor

Škoricové motýle (recept Sladkej babky)

- 22.02.2019 00:00  

Škoricové motýle (recept Sladkej babky)

 

Do misy nasypeme hladkú múku, štipku soli a kryštálový cukor a všetko spolu zmiešame. Pripravíme si kvások. Kvasnice a polievkovú lyžicu kryštálového cukru zmiešame tak, aby sa cukor vstrebal a zalejeme hrnčekom vlažnej vody. Vymiešaný kvások zmiešame s múčnou zmesou a necháme 30 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske na placky s veľkosťou približne 13 centimetrov. Placku si potrieme olejom, posypeme škoricovým cukrom a zrolujeme. Krajné strany zrolovaného cesta preložíme do stredu a vytvoríme mašličku. Na oboch krajoch v strede mašľu nastrihneme a vytvoríme tak motýlie krídla. Takto nastrihané motýle prestrieme na pekáči vyloženom papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme približne 20 minút. Po upečení motýle jemne potrieme olejom a posypeme vanilkovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články