Ingrediencie

120 g SweetFamily RETRO kryštálového cukru

100 g hladkej múky

25 g kakaa

4 PL rastlinného oleja

4 vajcia (samostatne bielky a žĺtky)

štipka soli

500 g jemného tvarohu

250 g mascarpone

150 g čokolády (40 %)

90 g SweetFamily práškového cukru

150 ml smotany na šľahanie

1 ČL vanilkového extraktu

Tvarohové Míša rezy

Recept The story of a cake - 11.01.2019 13:15  

Tvarohové Míša rezy

 

Pripravíme si formu s rozmermi 20 x 30 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Vyšľaháme bielky so štipkou soli a postupne do nich zašľahávame cukor, kým nevyrobíme pevný sneh (5-8 min). Postupne prišľaháme po jednom žĺtky. Po lyžiciach pridávame aj olej. Zmiešame múku s kakaom, preosejeme v sitku a takúto preosiatu zmes primiešame stierkou zľahka k cestu. Cesto nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry na cca 25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

 

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone, tvaroh, cukor a vanilkový extrakt. Tento krém (mal by byť hustejší) natrieme na vychladnutý kakaový korpus. (Ak chceme, korpus môžeme ešte predtým potrieť nejakým pikantným lekvárom).  Môžeme dať na chvíľu zachladiť. Pripravíme si ganache. V hrnci zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme nalámanú čokoládu. Nevaríme. Čokoládu iba poriadne premiešame so smotanou a túto, mierne vychladnutú polevu nalejeme na tvarohový krém. Koláčik môžeme ozdobiť a odložíme do chladničky, aby ešte stuhol.

*koláč môžete poliať iba rozpustenou čokoládou, no ja mám radšej ganache, pretože nepraská a lepšie sa krája.

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články