Takmer identické suroviny, s menšími obmenami, no vždy s nezameniteľnou chuťou. Reč je o palacinkách. Do obľuby sa dostali vďaka mnohopočetnej variabilite, jednoduchej príprave, no predovšetkým geniálnej chuti. Môžete ich pripraviť na sladko, na slano, ba dokonca aj na kyslo. V aktuálnom recepte vám prinášame alternatívu, pri ktorej si prídu na svoje najmä milovníci banánov. Vyskúšajte naše lahodné banánové palacinky!
Dobré rady na záver:
- Ak bude cesto príliš riedke, môžete doň prisypať múku. Naopak, pokiaľ bude príliš husté, prilejte mlieko. Potrebné suroviny pridávajte na základe požadovanej konzistencie cesta. Nemalo by byť ani príliš husté, ani príliš riedke. Ideálne je, ak vám samé stečie z lyžičky či naberačky.
- Pri pečení palaciniek zvoľte panvicu s nelepivým povrchom, aby bola príprava príjemná a výsledok dokonalý. Vyskúšať môžete aj moderné panvice, ktoré boli vyrobené len na pečenie palaciniek – ich kraj je nižší ako pri bežnej panvici.
- Veľkosť panvice závisí od vás, podľa toho, akú veľkosť palaciniek preferujete. Odporúčame však panvicu aspoň s priemerom 22 cm.
- Naolejovaná panvica musí byť dôkladne rozohriata, následne na ňu môžete priliať cesto. Palacinky pripravujte na miernom ohni a pod stálym dozorom.
- Pre výraznú banánovú chuť cesta a jeho lepšiu konzistenciu použite prezretejšie banány. Pri výbere nezrelých banánov môžete mať problém s ich rozmixovaním.
- Hotové palacinky môžete servírovať s akýmkoľvek druhom čerstvého ovocia, prípadne zvoliť orieškové maslo, roztopenú horkú čokoládu či javorový sirup. Voľba je na vás.
Prajeme príjemné maškrtenie!