Čokoládové truffles

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Hľadáte inšpiráciu na sladký dezert na sv. Valentína? Potom rozhodne oceníte recept na nepečené čokoládové truffles. Také jednoduché, a pritom také výborné! Valentín sa tradične spája s čokoládou, preto neváhajte potešiť svoju polovičku týmto čokoládovým zážitkom. Zabaľte truffles do peknej krabičky, pridajte osobné venovanie a luxusný darček je na svete.

Ingrediencie

Ingrediencie

  • 50g 54 % belgickej čokolády (môžete použiť aj klasickú horkú čokoládu)
  • 100ml 33 % smotany
  • 70g holandského kakaa
  • 40g práškového cukru
  • 20g masla
  • 70g sladeného kondenzovaného mlieka
  • ¼ČL soli

* Z uvedeného množstva pripravíte približne 20 ks.

Postup:

  • Čokoládu so smotanou a s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Následne primiešame kondenzované mlieko, kakao a soľ.
  • Zmes dáme vychladnúť do chladničky na zhruba 6 hodín.
  • Z vychladnutej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kakau.

Buchtová sladká dielňa radí: Ak by vám zmes príliš stuhla, stačí ju nechať chvíľu postáť pri izbovej teplote a priliať trochu sladeného kondenzovaného mlieka. Naopak, ak je zmes po vychladnutí redšia, pridajte kakao.

Dobré rady na záver:

  • Truffles môžete obaliť aj v drvených kakaových bôboch, orieškoch či v lyofilizovanom ovocí. Mrazom sušené jahody, maliny či mango pridajú truffles zaujímavú kyselkavú chuť a budú aj dobre vyzerať.
  • Do zmesi môžete pridať i kávu, mätu či drvené oriešky.
  • Truffles majú tradične tvar guľôčok, no fantázii sa medze nekladú a môžete z nich vytvarovať aj srdiečka pomocou formičky na vykrajovanie.

Tento sladký dezert poteší každého milovníka čokolády, a to nielen na Valentína. Pripravíte si truffles podľa nášho receptu? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdieľať

Vložiť komentár