Ingrediencie

50 g 54 % belgickej čokolády (môžete použiť aj klasickú horkú čokoládu)

100 ml 33 % smotany

70 g holandského kakaa

40 g práškového cukru

20 g masla

70 g sladeného kondenzovaného mlieka

¼ ČL soli

* Z uvedeného množstva pripravíte približne 20 ks.

Čokoládové truffles

- 10.02.2023 10:00  

Hľadáte inšpiráciu na sladký dezert na sv. Valentína? Potom rozhodne oceníte recept na nepečené čokoládové truffles. Také jednoduché, a pritom také výborné! Valentín sa tradične spája s čokoládou, preto neváhajte potešiť svoju polovičku týmto čokoládovým zážitkom. Zabaľte truffles do peknej krabičky, pridajte osobné venovanie a luxusný darček je na svete.

 

Postup:

 
  • Čokoládu so smotanou a s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Následne primiešame kondenzované mlieko, kakao a soľ. 
  • Zmes dáme vychladnúť do chladničky na zhruba 6 hodín
  • Z vychladnutej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kakau.

Buchtová sladká dielňa radí: Ak by vám zmes príliš stuhla, stačí ju nechať chvíľu postáť pri izbovej teplote a priliať trochu sladeného kondenzovaného mlieka. Naopak, ak je zmes po vychladnutí redšia, pridajte kakao.

Dobré rady na záver:

  • Truffles môžete obaliť aj v drvených kakaových bôboch, orieškoch či v lyofilizovanom ovocí. Mrazom sušené jahody, maliny či mango pridajú truffles zaujímavú kyselkavú chuť a budú aj dobre vyzerať.
  • Do zmesi môžete pridať i kávu, mätu či drvené oriešky.
  • Truffles majú tradične tvar guľôčok, no fantázii sa medze nekladú a môžete z nich vytvarovať aj srdiečka pomocou formičky na vykrajovanie.

Tento sladký dezert poteší každého milovníka čokolády, a to nielen na Valentína. Pripravíte si truffles podľa nášho receptu? Dajte nám vedieť v komentároch.

 

Komentáre

 
 

Podobné články