Ingrediencie

Suroviny:

8 ks nektáriniek

250 g čerstvých malín

1 PL kukuričného škrobu

2 PL krupicového cukru

Mrvenička:

60 g hladkej múky

60 g ovsených vločiek

60 g studeného masla

60 g trstinového cukru

štipka soli

Z uvedeného množstva pripravíte približne 6 – 8 porcií.

Crumble s nektárinkami a malinami

- 06.07.2022 10:30  

Obľúbené ovocie posypané chrumkavou mrveničkou z cesta – to je crumble. Tento rýchly recept je možné variovať podľa vlastnej chuti a fantázie, pričom si ho môžete dopriať ako sladkú bodku po výdatnom obede, ale padne vhod pokojne aj na raňajky. Vyskúšajte prípravu spolu s nami, postup je skutočne jednoduchý.

 

Postup:

 
  • Nektárinky umyjeme, zbavíme kôstky a nakrájame na mesiačiky. 
  • Pridáme k nim umyté maliny, škrob, cukor a premiešame. 
  • Presunieme do okrúhlej zapekacej formy s priemerom približne 24 cm
  • Mrveničku pripravíme zmiešaním všetkých surovín na sypkú zmes. 
  • Ovocnú zmes následne posypeme mrveničkou. 
  • Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút.

Dobré rady na záver:

  • Na prípravu mrveničky môžete použiť rôzne suroviny, ako napríklad oriešky, mak, kokos, kakao a mnohé iné. Zvoľte kombináciu, ktorá ulahodí vašej chuti. 
  • Mrveničku môžete pomrviť medzi prstami, prípadne dať pomlieť do mixéra. 
  • Pokiaľ vám časť mrveničky zvýši, môžete ju vložiť do uzatvárateľného vrecka alebo misky a dať zamraziť. 
  • Crumble je vynikajúci v kombinácii s rôznym ovocím, môžete použiť jahody, jablká, dokonca i figy. V tomto prípade zvoľte ovocie, ktoré máte najradšej
  • Crumble môžete podávať ešte teplý, ale i vychladený. Skvelo chutí v kombinácii so zmrzlinou či s vyšľahanou smotanou.

S čím najradšej pripravujete a kombinujete crumble? Máte obľúbené suroviny na mrveničku či ovocie? Inšpirujte nás, potešíme sa! :)

 

Komentáre

 
 

Podobné články