Ľahučké cesto, lahodný čokoládový krém a chrumkavá vrstva karamelu navrchu. Je vám táto kombinácia povedomá? Reč je o tradičných dobošových rezoch, bez ktorých sa nezaobíde žiadna oslava či iná významná udalosť. Pripravte si s nami dobošové rezy podľa tohto receptu a potešte blízkych vynikajúcim zákuskom.
Dobré rady na záver:
- Upečené pláty prekrojte pozdĺžne ešte kým sú teplé a následne ich nechajte vychladnúť. Dbajte na to, aby mali približne rovnakú hrúbku.
- Pri plnke v dobošových rezoch sa stáva, že býva príliš maslová a ťažká, preto sa pri príprave krému držte odporúčaného pomeru použitých surovín, aby ste docielili lahodnú čokoládovú chuť.
- Cukor na karamelovú ozdobu roztopte za stáleho miešania tak, aby bol hladký a mal zlatistú farbu.
- Po rovnomernom rozotrení karamelu na plát ho ešte pred stuhnutím rozrežte, aby karamel neskôr nepopraskal. Ak s ním nebudete pracovať hneď, hrozí, že sa vám s ním kvôli stuhnutiu už nebude dať pracovať vôbec.
- Karamelový plát ukladajte na tortu v dostatočnom rozstupe (cca 2 cm).
- Ak sa bojíte karamelovej ozdoby a nezvládnutia jej prípravy, môžete dobošové rezy pripraviť aj bez nej. Na ich excelentnej chuti to nič nezmení.
Milí čitatelia, ak recept na dobošové rezy vyskúšate, neváhajte sa s nami podeliť o výsledok. A ak máte tajné tipy na vylepšenie, určite nám dajte vedieť. :)