Ingrediencie:

Cesto:

550 g jahôd

100 g masla

120 g trstinového cukru

250 g polohrubej múky

1/2 prášku do pečiva

citrónová kôra z bio citróna

štipka vanilky

3 vajcia

130 ml mlieka

Mrvenička:

3 PL polohrubej múky

3 PL kryštálového cukru

1,5 PL mäkkého masla

Jahodový koláč s mrveničkou

- 15.06.2021 10:23  

 

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a pridávame vajce po jednom. Následne pridáme mlieko, citrónovú kôru, vanilku a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy 20x30 cm alebo do tortovej formy s priemerom 24 cm. Navrch rovnomerne poukladáme nakrájané jahody. Na prípravu mrveničky použijeme maslo, cukor a múku si vidličkou a prstami zmiešame. Mrveničkou posypeme koláč. Pečieme asi 45 minút v predhriatej rúre na 180°C. Po dopečení necháme koláč celkom vychladnúť a potom krájame.

 

Komentáre

 
 

Podobné články