Ingrediencie

Cesto:

7 bielkov

11 polievkových lyžíc práškového cukru

7 polievkových lyžíc polohrubej múky

½ prášku do pečiva

Na potretie cesta:

400 ml mlieka

4 polievkové lyžice práškového cukru

Krém:

250 g kryštálového cukru

250 g masla

1 l mlieka

7 žĺtkov

7 polievkových lyžíc polohrubej múky

Na vrch:

4 balenia práškovej šľahačky

Ľadové kocky (recept Sladkej babky)

- 22.10.2020 09:49  

 

Najprv vyšľaháme sneh z bielkov. Potom pridáme práškový cukor a šľaháme ďalej. Postupne pridávame múku a prášok do pečiva. Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a pečieme pri 180°C do ružova. Keď je cesto upečené, uvaríme 250 ml mlieka so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru, necháme vychladnúť a cesto rovnomerne polejeme vlažnou zmesou. Na krém zmiešame žĺtky s kryštálovým cukrom. Potom pridáme múku, zalejeme mliekom, dobre premiešame a uvaríme krém. Do vychladnutého krému zamiešame maslo izbovej teploty. Krém natrieme na cesto a na vrch dáme šľahačku, ktorú sme pripravili podľa návodu.

 

 

Komentáre

 
 

Podobné články