Ľadové kocky (recept Sladkej babky)

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Cesto:

  • 7 bielkov
  • 11 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 7 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva

Na potretie cesta:

  • 400ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru

Krém:

  • 250g kryštálového cukru
  • 250g masla
  • 1l mlieka
  • 7 žĺtkov
  • 7 polievkových lyžíc polohrubej múky

Na vrch:

  • 4 balenia práškovej šľahačky

Postup

Najprv vyšľaháme sneh z bielkov. Potom pridáme práškový cukor a šľaháme ďalej. Postupne pridávame múku a prášok do pečiva. Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a pečieme pri 180°C do ružova. Keď je cesto upečené, uvaríme 250 ml mlieka so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru, necháme vychladnúť a cesto rovnomerne polejeme vlažnou zmesou. Na krém zmiešame žĺtky s kryštálovým cukrom. Potom pridáme múku, zalejeme mliekom, dobre premiešame a uvaríme krém. Do vychladnutého krému zamiešame maslo izbovej teploty. Krém natrieme na cesto a na vrch dáme šľahačku, ktorú sme pripravili podľa návodu.

Zdieľať

Vložiť komentár