Ak ste si ešte netrúfli na prípravu odpaľovaného cesta, je čas to napraviť! Hoci u mnohých môže vyvolávať obavy, proces odpaľovania nie je taký náročný, ako by sa mohlo zdať. Stačí dodržať presný postup prípravy a aj vy si môžete pochutnať na tradičných domácich veterníkoch. Vyskúšajte náš recept a potešte blízkych zákuskom ako z cukrárne.
Dobré rady na záver:
- Cesto pri varení nespúšťajte z očí a dodržte postup prípravy pre dosiahnutie požadovaného výsledku. Dobrú službu vám urobí aj kvalitný hrniec.
- Pre získanie približne rovnakých veterníkov si na papier na pečenie môžete ceruzkou obkresliť menší pohár a držať sa tak danej veľkosti.
- Ak vám to čas dovolí, krémové náplne do veterníkov si môžete pripraviť aj deň vopred a nechať ich dobre zatuhnúť v chladničke.
- Pri plnení veterníkov použite na krémy cukrárenské vrecko a ozdobnú špičku – vďaka nej docielite unikátny vzhľad a celkový dojem z výsledku.
- Vanilkový krém po dokončení vždy prikryte potravinárskou fóliou. Zabráni jednak tvorbe nežiaducej „kože“, ale taktiež vyzrážanej vody.
Milí čitatelia, ak náš recept vyskúšate, podeľte sa s nami o výsledok i prípadné tipy na vylepšenie. Radi sa inšpirujeme. :)