Cukor je potravina rastlinného pôvodu, ktorá sa získava buď z cukrovej repy alebo z cukrovej trstiny.
Cukor je pravdepodobne technicky najčistejšou potravinou. Podľa noriem by mal obsahovať 99,7% sacharózy.
Vďaka vysokej čistote našich výrobkov existuje záruka, že neobsahujú žiadne škodlivé látky.
Už od roku 1900 cukrovar v Trenčianskej Teplej ponúka najlepšiu kvalitu svojich výrobkov, ktorú prináša do vašich
domácností v rozmanitej podobe.
Cukrovar v Trenčianskej Teplej založila v roku 1900 rodina Wolfovcov z Viedne.
Boli to obchodníci s vínom a keď videli, že vypestovaná cukrová repa sa zváža do českých cukrovarov na spracovanie,
rozhodli sa, že postavia v Trenčianskej Teplej cukrovar na výrobu „bieleho zlata“. Tak vtedy cukor nazývali,
pretože bol nedostatkovým tovarom a mohli si ho dovoliť len tí majetnejší. Stavba cukrovaru trvala necelý rok a
už v roku 1901 bola realizovaná prvá kampaň, kde sa spracovalo 700 ton cukrovej repy za deň, pričom pre
podnik pracovalo 700 zamestnancov. Dnes spracuje v priemere 6 000 ton cukrovej repy za deň a zamestnáva
približne 300 zamestnancov (200 stálych a 100 prostredníctvom dodávateľských agentúr).
Prvotný názov spoločnosti „Vágvölgyi cukorgyár“ evokoval, že cukrovar sa nachádza v regióne Považie.
Počas viac ako 116 rokov existencie prešla firma niekoľkými organizačnými formami – od účastinnej spoločnosti
až po dnešnú akciovú spoločnosť.
V roku 1998, keď sa majoritným akcionárom Považského cukru stala nemecká spoločnosť Nordzucker AG so sídlom v Nemecku, s
a začalo vo väčšej miere investovať do rozvoja cukrovaru predovšetkým za účelom zvýšenia jeho spracovateľskej kapacity.
Prebehli viaceré modernizácie a automatizácie výrobného procesu. Pre objem investícií boli zas prelomovými roky 2004 a 2005,
kedy došlo k rozsiahlym rekonštrukciám v cukrovare. Snahu o neustále zlepšovanie sa preukazujú aj integrované manažérske
systémy, ktoré sú v spoločnosti Považský cukor postupne implementované od roku 2000. Ide o systém manažérstva kvality
ISO 9001:2008, systém environmentálneho manažérstva ISO 14001:2004, systém manažérstva BOZP ISO 18001:2007, systém manažérstva
bezpečnosti potravín ISO 22000:2005 a FSSC22000:2005.
Od roku 2004 Považský cukor umiestňuje na trh svoje produkty pod značkou SweetFamily.
Sortiment produktov so značkou SweetFamily pozostáva z kryštálového cukru v jeho tradičnej podobe alebo jemnejších
zrniečok krupicového cukru a práškového cukru, ktoré sa priamym produktom spoločnosti. Navyše portfólio produktov
ponúka prostredníctvom materskej spoločnosti Nordzucker aj hnedý cukor, trstinový cukor, produkt s výťažkami
glykozidov steviolu alebo želírovací cukor.