Ingrediencie

Na cesto:

3vajíčka

200 gSweetFamily trstinového cukru

125 mloleja

250 gcukety

250 ghladkej múky

1balík kypriaceho prášku

pol lyžičky škorice

štipka soli

Na natretie:

malinový džem, prípadne kúsky malín

Na ozdobu:

rozpustená čokoláda

nasekané kúsky orechov

Cuketový koláč s malinovým džemom

- 11.01.2019 16:15  

Rúru zapneme na 180 °C. Tortovú formu 22-23 cm vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme múkou. V jednej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, škoricu a štipku soli. Cuketu umyjeme, očistíme a nastrúhame na strúhadle (nahrubo). Vo väčšej mise vyšľaháme celé vajíčka s cukrom do peny, postupne prilejeme aj olej. Múčnu zmes preosejeme po častiach do vajíčkovej peny a pomaly lopatkou vmiešame. Nakoniec pridáme aj nastrúhanú cuketu a lopatkou premiešame. Cesto vlejeme do formy a dáme piecť na hodinu. Po 20 minútach prikryjeme vrch alobalom a 10 minút pred koncom alobal odstránime.

Necháme vychladnúť, odopneme formu. Vychladnutý koláč prerežeme a spodnú časť poriadne natrieme malinovým džemom (môžeme naukladať aj polovice malín). Prikryjeme druhým korpusom, polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme kúskami orechov. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články