Ingrediencie

Na cesto:

300 g hladkej múky

200 g masla

100 g SweetFamily práškového cukru

20 g kakaa

1 ČL kypriaceho prášku

2 žĺtka

štipka soli

Na plnku:

500 g tvarohu

100 g kyslej smotany

130 g SweetFamily kryštálového cukru

1 balík vanilkového pudingového prášku

šťava z polovice citróna

Tvarohový koláč

AngieBakes - 11.01.2019 07:28  

Tvarohový koláč

Všetky suroviny na cesto vypracujeme rukou na pevné cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Zatiaľ si do misky dáme tvaroh (ja som použila jeden hrudkovitý a jeden jemný), cukor, kyslú smotanu, šťavu z citróna a pudingový prášok a tyčovým mixérom vymiešame do hladkého krému. Cesto vyberieme, rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a opatrne prenesieme do 22-24 cm koláčovej formy. Zbytočné cesto orežeme z krajov.

 

Na cesto nanesieme tvarohový krém a uhladíme. Druhú časť cesta taktiež vyvaľkáme a opatrne prenesieme na vrch koláča. Na krajoch popritláčame a vrch popicháme vidličkou. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na cca 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť, ideálne 3-4 hodiny, potom vrch posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Môžeme ozdobiť malinami.

 

Komentáre

 
 

Podobné články