Maková torta s vanilkovým krémom (recept Sladkej babky)

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Korpus:

  • 1 šálka (300 ml) kryštálového cukru
  • 1 šálka celého maku
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka vlažnej vody
  • 1 šálka oleja
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor

Krém:

  • 210g kryštálového cukru
  • 250g masla
  • 100g čokolády na varenie
  • 3 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • lekvár na potretie korpusu

Všetky ingrediencie na prípravu korpusu spolu zmiešame a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme pri 200 °C asi 35-40 minút.

Príprava krému:

Žĺtky a kryštálový cukor uvaríme nad parou, pridáme vanilkový cukor a po vychladnutí vmiešame 250 g zmäknutého masla. Korpus prekrojíme, potrieme lekvárom a následne na to natrieme aj krém, ktorý prikryjeme druhou polovicou korpusu. Nakoniec tortu polejeme čokoládou, ktorú rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli.

Zdieľať

Vložiť komentár