Ingrediencie:

Korpus:

1 šálka (300 ml) kryštálového cukru

1 šálka celého maku

2 šálky polohrubej múky

1 šálka vlažnej vody

1 šálka oleja

2 vajcia

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

Krém:

210 g kryštálového cukru

250 g masla

100 g čokolády na varenie

3 žĺtky

1 vanilkový cukor

lekvár na potretie korpusu

Maková torta s vanilkovým krémom (recept Sladkej babky)

- 12.01.2021 10:25  

 

Všetky ingrediencie na prípravu korpusu spolu zmiešame a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme pri 200 °C asi 35-40 minút.

Príprava krému:

Žĺtky a kryštálový cukor uvaríme nad parou, pridáme vanilkový cukor a po vychladnutí vmiešame 250 g zmäknutého masla. Korpus prekrojíme, potrieme lekvárom a následne na to natrieme aj krém, ktorý prikryjeme druhou polovicou korpusu. Nakoniec tortu polejeme čokoládou, ktorú rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli.

 

Komentáre

 
 

Podobné články