Igrediencie:

Cesto:

300 g kryštálového cukru

300 g mletých orechov

8 bielkov

Plnka:

250 g masla

200 g práškového cukru

500 ml rastlinnej smotany

200 ml mlieka

8 žĺtkov

1 vanilkový cukor

3 polievkové lyžice kryštálového cukru

Orechový krémeš (recept Sladkej babky)

- 13.11.2020 10:17  

 

Bielky s cukrom vyšľaháme do tuha a pridáme mleté orechy. Cesto rozdelíme na 2 časti a pečieme pri 180°C 10-15 minút. Žĺtky s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom uvaríme nad parou. Ingrediencie spolu varíme dovtedy, kým zmes nezhustne. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo vymiešané s práškovým cukrom. Krém natrieme na jeden plát. Na krém môžeme natrieť aj vyšľahanú šľahačku z rastlinnej smotany a vrstvu prikryjeme druhým plátom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články