Ingrediencie

340 ghladkej múky

170 gmasla

100 gmletého maku

250 gSweetFamily kryštálového cukru

4vajíčka

3banány

nastrúhaná kôra z jedného citrónu

1balík kypriaceho prášku

100 gkyslej smotany

Na polevu:

1bielko

cca 150 gSweetFamily práškového cukru

1-2lyžice citrónovej šťavy

Banánovo-makový koláč s citrónovou polevou

AngieBakes - 10.01.2019 16:15  

Rúru zapneme na 165°C. Vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha so 125 g kryštálového cukru. V druhej mise vyšľaháme maslo so zbytkom cukru (125 g), pridáme po jednom žĺtka, rozpučené banány, mletý mak, múku, kypriaci prášok, citrónovú kôru a kyslú smotanu a poriadne premiešame. Nakoniec opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh z bielkov.

Celú hmotu vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy (24-26 cm) a dáme piecť na hodinu. Po uplynutí tejto doby zapichneme špáradlo a ak vyjde čisté, môžeme už koláč vybrať. Necháme ho úplne vychladnúť. Na polevu začneme šľahať bielko a hneď aj prisypávame práškový cukor. Pridáme aj citrónovú šťavu. Krém by mal byť polotekutý. Nanesieme ho na vrch koláča a posypeme troškou maku. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články