Ingrediencie
Na plnku:
- 4PL Sweet family práškového cukru
- 1 bielok
Na potretie:
- 1PL mlieka
- 1PL Sweet family kryštálového cukru
- 1 žĺtok
Vajíčko s tvarohom a olejom vymiešame s vidličkou, kypriaci prášok zmiešame s múkou a nasypeme do tvarohovej zmesi. Rukou spracujeme na pevné cesto. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút odpočívať pri izbovej teplote. Pripravíme si plnku.
Bielko vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor, prešľaháme spolu. Pridáme orechy a kakao a lopatkou zmiešame. (hmota by nemala byť príliš tekutá ani príliš tuhá).
Cesto rozvaľkáme na múkou vysypanej doske do tvaru obdĺžnika, potrieme po celej ploche plnkou a zrolujeme. Každý koniec upevníme a asi 3 cm od jedného konca narežeme v strede celú roládu až po druhý koniec. Tieto dve časti potom prepletieme spolu, koniec upevníme. Koláč preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Žĺtko prešľaháme s mliekom a kryštálovým cukrom a potrieme ním celý koláč. Pečieme pri 180°C približne 20-25 minút.