AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 550g hladkej múky
- 50g masla
- 25g droždia
- 200ml mlieka
- 3PL SweetFamily kryštálového cukru
- 1PL medu
- 1 vajíčko
- štipka soli
Na vrch:
- 2PL SweetFamily Retro hrubého kryštálového cukru
- 1 vajíčko
Najprv si pripravíme kvások – do 100 ml vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru rozmrvíme droždie a necháme kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, zvyšok cukru, med, vajíčko, mlieko, mäkké maslo a napokon aj pripravený kvások. Cesto miesime rukou alebo mixérom, až kým nebude hladké a nebude sa oddeľovať od dna misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu odležať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoju veľkosť.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a potom rozdelíme na 9 rovnakých častí. Každú časť rukou vyvaľkáme na dĺžku 70 cm a prehneme do písmena U. Dve nožičky zapletieme medzi sebou a konce pritlačíme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Každý venček potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Necháme ešte pol hodinu kysnúť. Rúru zapneme na 180 stupňov.
Zdieľať