Recepty Fresshion
Ingrediencie
Na cesto:
- na cca. 5 malých alebo jednu veľkú tortu
- 200g tekvicového pyré
- 150g hladkej múky
- 75g SweetFamily Stevi cukru (prípadne 150 g klasického alebo trstinového SweetFamily cukru)
- 75g olivového oleja
- 2 ČL kakaa
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 vajcia
Na krém:
- 250g mascarpone (dá sa nahradiť napr. jemným tvarohom)
- 4-5 PL SweetFamily práškového cukru
- štipka škorice
Na ozdobu:
- fondán alebo marcipán
- potravinárske farbivo
- klinčeky
Vyšľaháme si vajcia s cukrom, pridáme olej, tekvicové pyré a do tejto tekutej zmesi postupne zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov zhruba 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a zdobíme krémom, na ktorý vyšľaháme mascarpone s cukrom a so škoricou. Ak chceme, môžeme ho zafarbiť potravinárskym farbivom. Na záver ozdobíme fondánovými tekvičkami!
Ako si pripravíme tekvicové pyré? Tekvicové pyré si pripravíme tak, že tekvicu (dá sa použiť napr. hokkaido, maslová či halloweenska) rozkrojíme, zbavíme vláknitého stredu, nakrájame na menšie (cca 15 – 20 cm) kúsky, ktoré poukladáme na plech šupkou hore. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 45 minút. Tekvica je upečená, ak do nej pichneme vidličkou a tá hladko prejde. Necháme ju mierne vychladnúť, zbavíme šupky, pokrájame na malé kúsky a rozmixujeme do hladka. V prípade potreby pyré rozriedime trochou vody.
Zdieľať