Tekvicovo- škoricové osie hniezda

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Stvory z kuchyne

Ingrediencie

  • 320g polohrubej múky
  • 50g + 200g hrubého kryštálového cukru
  • 7g sušeného droždia
  • 180ml tekvicového pyré (1 tekvica Hokkaido + javorový sirup alebo med)
  • 125ml mlieka
  • 1ČL soli
  • 2PL masla + 70g masla
  • 2PL škorice
  • 1 škoricový cukor

Ak nemáme tekvicové pyré hotové, začneme jeho prípravou. Tekvicu Hokkaido si nakrájame na mesiačiky, zbavíme jadierok a rozložíme na plech. Polejeme javorovým sirupom a pečieme pri teplote 200 °C do mäkka. Keď je tekvica upečená, vydlabeme vnútro a rozmixujeme na pyré.

Roztopíme si 2 PL masla, pridáme 125 ml mlieka a zahrejeme tak, aby bolo mlieko vlažné. Pridáme 50 g cukru a tekvicové pyré.

Do misky vložíme múku, soľ a sušené droždie a poriadne premiešame. Pridáme mliečnu tekvicovú zmes a vypracujeme nelepivé cesto. Múku je vhodné vždy pridávať po kúskoch, aby ste vystihli správny moment, kedy sa cesto už nelepí a viacej múky je zbytočnej. Cesto by malo byť pružné. Ak sa cesto stále lepí, pridáme múku. Necháme kysnúť 1 hodinu.

Cesto vyberieme z misky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik.

Roztopíme maslo a vlažné ho natrieme na celé cesto. Posypeme celý povrch kryštálovým cukrom a následne škoricou a škoricovým cukrom a dlaňou vtľapkáme do cesta.

Cesto zrolujeme, nakrájame na 6 cm hrubé slimáky a vkladáme do vymasteného plechu. Rúru dáme vyhrievať na 180 °C, plech prikryjeme utierkou a necháme ešte približne 30 minút podkysnúť. Pečieme asi 35 minút alebo pokiaľ nám vrch nezhnedne. Podávame posypané cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár