Čučoriedková brownies torta

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recept The story of a cake

Ingrediencie

Brownie korpus

  • 90g masla
  • 90g čokolády (aspoň 60 %)
  • 90g SweetFamily trstinového cukru
  • 50g špaldovej hladkej múky
  • 1PL mlieka
  • 1/4ČL prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • štipka soli

Čučoriedkový mousse

  • 300g čučoriedok
  • 50g černíc (alebo dajte viac čučoriedok)
  • 150g mascarpone
  • 200ml vychladenej šľahačkovej smotany
  • 1PL vody
  • 2PL SweetFamily práškového cukru
  • 4 plátky želatíny
  • na ozdobu černice, čučoriedky, kvety, lupene, rozpustená biela čokina

Pripravíme si formu s priemerom 15 cm a vystelieme dno papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Pripravíme si brownie korpus. Nad parou v hrnci alebo v miske rozpustíme maslo s čokoládou. Medzitým poriadne vyšľaháme vajíčko s cukrom. K vajíčkovej zmesi pridáme mierne vychladnutú čokoládovú zmes a prešľaháme. Samostatne zmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Múkovú zmes primiešame k čokoládovej a ak je príliš hustá, pridáme ešte lyžicu mlieka a premiešame. Nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry na 30 až 35 minút. Brownie by sa nemal pečením vysušiť, preto nesmieme piecť príliš dlho.  Hotový brownie necháme úplne vychladnúť.

Zdieľať

Vložiť komentár