Recept The story of a cake
Ingrediencie
Brownie korpus
- 90g masla
- 90g čokolády (aspoň 60 %)
- 90g SweetFamily trstinového cukru
- 50g špaldovej hladkej múky
- 1PL mlieka
- 1/4ČL prášku do pečiva
- 1 vajce
- štipka soli
Čučoriedkový mousse
- 300g čučoriedok
- 50g černíc (alebo dajte viac čučoriedok)
- 150g mascarpone
- 200ml vychladenej šľahačkovej smotany
- 1PL vody
- 2PL SweetFamily práškového cukru
- 4 plátky želatíny
- na ozdobu černice, čučoriedky, kvety, lupene, rozpustená biela čokina
Pripravíme si formu s priemerom 15 cm a vystelieme dno papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Pripravíme si brownie korpus. Nad parou v hrnci alebo v miske rozpustíme maslo s čokoládou. Medzitým poriadne vyšľaháme vajíčko s cukrom. K vajíčkovej zmesi pridáme mierne vychladnutú čokoládovú zmes a prešľaháme. Samostatne zmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Múkovú zmes primiešame k čokoládovej a ak je príliš hustá, pridáme ešte lyžicu mlieka a premiešame. Nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry na 30 až 35 minút. Brownie by sa nemal pečením vysušiť, preto nesmieme piecť príliš dlho. Hotový brownie necháme úplne vychladnúť.
Zdieľať