Čučoriedkový cheesecake

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 125g maslových celozrnných sušienok
  • 50g masla
  • 350g + 200g čučoriedok
  • 50g kryštálového cukru
  • 50g práškového cukru
  • 100g bielej čokolády
  • 400g krémového syra
  • 100g roztierateľného tvarohu
  • 200ml smotany 40%
  • šťava z 1/2 citróna

350 g čučoriedok si zmiešame s kryštálovým cukrom a citrónovou šťavou a uvaríme mierne hustú zmes. V zmesi roztopíme a zamiešame bielu čokoládu. Odoberieme 3 lyžice a dáme bokom. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Sušienky rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Rovnomerne uložíme na dno formy s priemerom 18 cm. Dáme zachladiť aspoň na 30 minút.

Tvaroh, krémový syr, práškový cukor a čučoriedkovú zmes zmiešame a následne zľahka primiešame do polotuha vyšľahanú šľahačku. Zmes prenesieme na vychladnutý korpus a necháme vychladiť aspoň 10 hodín. Nakoniec na cheesecake nanesieme zvyšnú časť čučoriedkovej zmesi a ozdobíme čerstvými čučoriedkami.

Zdieľať

Vložiť komentár