Recepty Fresshion
Ingrediencie
- 100g masla
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček SweetFamily trstinového cukru
- 1 hrnček kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 4 stredné (úplne zrelé – čím viac, tým lepšie) banány
- 2 vajcia
Na karamel:
- skaramelizované kondenzované mlieko (asi také 3 veľké lyžice)
- trochu mlieka / smotany na zriedenie
Najskôr si vyšľaháme maslo, ktoré vopred vyberieme z chladničky, aby malo izbovú teplotu, s cukrom, po jednom do neho zašľaháme vajcia a pridáme rozmixované banány (ak sa vám nechce mixovať, stačí ich popučiť vidličkou). Do múky pridáme sódu bikarbónu a polovicu jej množstva vmiešame do tekutej zmesi. Potom pridáme smotanu / jogurt, nakoniec druhú polovicu múky a vymiešame hladké cesto.
To nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v trúbe vyhriatej na 170 stupňov asi 50 minút. Bábovka je upečená, keď chytí peknú zlatohnedú farbu a špajdľa zostane po zapichnutí čistá. Po vychladnutí ju polejeme karamelom, na ktorý iba zohrejeme karamelové salko s trochou mlieka a podávame! Mňam!
Zdieľať